• DE DAGEN AANEEN

  15 september 2017

  Dag 30. het project is klaar aan de ene kant blij maar aan de andere kant ook een beetje verdrietig om weer te moeten loslaten. dit is het geworden. BALANS

  Dag 29 Morgen is het einde daar, heb nu het schilderij verandert, oude doeken even naar voren gehaald en een zeegezicht er op gemaakt vanwege het liedje zeilen op de wind van vandaag.

  Dag 28. een nostalgische terugblik.

  Dag 27.Langzaam naar het einde. Hier is mijn zelfportret. weer geïnspireerd.

  dag 26, oke hij is geboren mijn geest uit de fles, ik ben content met hoe hij op het doek staat.

  dag 25, Wat heerlijk gewerkt aan deze uitvoering lekker met zand mooie blauwe kleuren en mijn rose bril er in gezet.

  dag 24 er komt weer een beetje kleur in. ik was in een grafische bui.

  dag 23 Wat had ik ee baaldag gister. Ik hoop dat dat overkomt. Wel lekker hoor zo,n doek waarin alle agressie verwerkt kan worden.

  dag 22. heerlijk gewerkt aan de uitdaging en het resultaat vind ik wel leuk geworden. ik was in een Industriële bui.

  dag 21,Het zand doet zijn werk er kan weer verf op het doek. het is geworden ondergaande zon plus een beer in een bovenaanzicht.

  Dag 20, van de uitdaging omdat de verf niet zo lekker pakt heb ik er zand in verwerkt.

  Dag 19 Ik vind de verwerking van acrylverf steeds moeilijker. Maar ben toch lijkt het in het boedïsme terecht gekomen. Ben dus zen.

  Dag 18 . Mijn doek met een schuurmachine afgeschuurd en bij Arts en Craft geweest voor nieuwe kleuren , dit is het geworden

  dag 17. vandaag show ik ronde vormen geïnspireerd door orfisme en mooie kleuren.

  dag 16. van de uitdaging. een andere kleur de diva gaat vedwijnenen het feest duurt nog even in de slinger. op naar nummer 17

  Dag 15. dit is de helf van de uitdaging de schilderijen worden steeds mooier en dieper van kleur herindert u zich mijn hoofdpijn nog nu dat werd een week plat en ziek alweer, dus de afgelopen dagen geen energie om te schilderen maar vandaag ging het goed ik voel mij goed dus een verandering gemaakt naar aanleiding van de dikke dames Theo Boeren en ik noem het, ze is er weer, met vier mijn leven.

  dag 14 vorige update was een dipdag. voor deze sessie mijn tas eens uitgeruimt en kwam spannende kleuren tegen, zoals mauve en bronsverf hier wat rood bij gebruikt en daar is dit schilderij uit te voorschijn gekomen, het is niks maar lijkt in de verte op een hert dus ogen gemaakt deze staan een scheel daar ik barstte van de koppijn.

  Dag 13, het zal wel aan het getal 13 liggen maar vandaag had ik geen inspiratieen dat is frustrerend. Maar toen kreeg ik een goed advies om het te laten gebeuren tenslotte kan de boog niet altijd gespannen zijn. van daar toch het resultaat van een ochtend hard ploeteren met weinig resultaat althans ik ben er niet blij mee.

  Dag 12.Herfstkleuren en ja, waar door raak je geïnspireerd, ik weet het niet meer, maar vind dit wel weer een waar ik blij van wordt. morgen een dagje rust.

  Dag 11. een expiriment met kleuren ik kom er achter dat er prachtige kleurcombinaties zijn behalve in blauw waar ik meestal mee werk het oog en de fles heb ik laten staan.

  dag 10 Ik ben nu op een derde van de uitdaging. ik vind het super spannend daar ik al een paar schilderijen heb gemaakt waarvan ik denk niets meer aan doen en dan toch verder. het kopje heb ik laten staan , ik vind het gewoon te lief om al weg te schilderen.

  Dag 9, wat een verandering. ik sinds dag 8 mij een dag rust gegund maar wat is rust , die dag komt de kleur bruin iedere keer naar boven en wat was ik blij toen ik in de tas van acrylverf de kleur van dijck bruin vond. en kijk wat een spectaculaire verandering er plaats vond. kijk en huiver.

  dag 8, Wat er nu uit komt ik weet het niet, maar het lijkt op een havik/kip...

  Lees meer >> | 827 keer bekeken

 • uitdaging 30 dagen aan een doek

  12 september 2017

  Het gaat beginnen, een nieuwe uitdaging dertig dagen aan een schilderij werken en dan iedere keer een verandering terweeg brengen. Dit is moeilijk voor mij daar ik meestal een plan droom en dit uitwerk en klaar is het schilderij. Met deze uitdaging kwam een medekunstenaar aan van kunstkring Debutantes uit Hoorn. Ik heb er zin in en het moet nog blijken of ik veranderingen binnen mijn werk kan accepteren.

  Lees meer >> | 608 keer bekeken

 • nieuwe uitdaging

  13 februari 2015

  Na het onder de knie krijgen van de techniek ei-tempera, ben ik nu begonnen met een nieuwe verslaving en wel het fijnschilderen. ik ben 29 januari begonnen bij Herman Smorenberg aan de Blauwe Schuit. Benieuwd wat hij mijn leert de opzet is al gaaf.eigenlijk wil ik van dit paneel jullie de vordering laten zien.

  Hier is het dan ik ben er klaar mee.

  Het einde nadert, nog een les dus ben benieuwt. Ik heb de Boedha verandert in een vrouwspersoon, zo wordt het paneeltje meer zoals ik ben. en Compositorisch vind ik het zo beter tot zijn recht komen.

  Het einde is in zicht, de achtergrond gaat komen alleen de muis moet ik nog uitwerken en dan volgende week de puntjes op de I.

  Volgens mij zijn de potjes nu okee en ga ik met de achtergrond verder.

  we gaan gestaagd door nu met het muisje, en wat doe ik met de achtergrond met warm rood geprobeerd maar er weer afgeveegd,

   

   

   

   

   

   

   

  Steeds meer kleur. het lint gemaakt, als je denk dit wordt al wat heb je het mis. Dit is pas laag 1.

  We vorderen gestaag maar voor de gezelligheid toch even een muisje op de voorgrond.

  er komt kleur in

   

   

   

   

   

   

   

  Achtergrond kleur

  met gebrande omber en wit

   

   

   

   

   

   

   

  Opzet met een hb potlood.

   

  Lees meer >> | 1167 keer bekeken